Instalatii auto gpl informatii

instalatii auto gpl informatii

Instalatii auto GPL Informatii

Instalatii auto GPL informatii: folosesc ca sursa de alimentare gazul petrolier lichefiat, care este este un amestec de hidrocarburi gazoase, în principal propan și butan, care, în condiții normale, sunt gazoase, dar la presiuni mai mari de 2 bari devin lichide. GPL-ul este obținut din extracția petrolului, în jur de 2% din produsul este extras, iar 5% din extracția gazelor naturale. Este de asemenea, un produs secundar prin rafinarea țițeiului. Utilizarea instalatiile auto GPL datează din 1800 și datorită progreselor tehnologice considerabile realizate în kituri de conversie, GPL este astăzi o alternativă ideală pentru cei care doresc să economisească bani și să respecte mediul înconjurător în timpul mersului. Emisiile la instalatiile auto GPL, de fapt poluează mai puțin decât cele pe benzină și de fapt nu produc particule. Pe lângă aceasta, arderea la instalatiile auto GPL nu produce reziduuri de carbon. Acesta este motivul pentru care uleiul de motor în vehicule GPL rămâne limpede iar proprietățile sale raman nemodificate, chiar și după mii de kilometri, iar acest lucru ajută la reducerea uzurii pieselor mecanice ale motorului.

Siguranta pentru instalatii auto GPL informatii:

Instalatiile auto GPL montate in România respecta Regulamentul european ONU ECE 67 R-01, care garantează standarde foarte ridicate de siguranță, pe baza specificațiilor extrem de stricte internaționale precum și efectuarea de diverse teste (teste de coliziune, incendiu vehicul, etc.). Pe lângă faptul că toate părțile lor testate și aprobate în conformitate cu acest standard, instalatiile auto GPL sunt echipate cu diverse dispozitive de siguranță:
• multivalva rezervorului care blochează automat de realimentare la 80% pentru a permite expansiunea gazului în cazul în care creșterea temperaturii,
• supape de blocare, care opresc iesirea fluxului de gaz in afara rezervorului și la alimentarea reductorului de presiune în carcasa motorului și un rezervor aprobat la standarde foarte stricte.
Prin urmare, instalatiile auto GPL pot fi considerate absolut sigure daca sunt omologate RAR.

Beneficiile conversiei pentru instalatii auto GPL  informatii:

Economii considerabile în ceea ce priveste prețul de combustibil (peste 50%, comparativ cu benzina). Atunci când se calculează economia, trebuie să se ia în considerare avantajul oferit de costul scazut obtinut de instalatiile auto GPL (50% până la 60% ), ajungand la costuri reduse cu 10-12% mai mici pe total. Autonomie mai mare, în general de 400 -500 km, datorită adăugării rezervorului de combustibil GPL. Emisii mai mici, care garantează în mod normal ca instalatiile auto GPL pot fi utilizate chiar și atunci când drumurile sunt închise pentru anumite tipuri de vehicule. Combustia cu GPL nu produce reziduuri de carbon (care sunt produse de uleiul de motor transformat in fum negru). Din acest motiv, uleiul de motor din vehicule GPL rămâne limpede iar proprietățile sale nemodificate, chiar și după multe mii de kilometri, iar acest lucru ajută la îmbunătățirea performanței de a reduce uzura motorului sau nefunctionarea acestuia.
Mașini convertite cu instalatiile auto GPL

Instalatii auto GPL informatii: acestea se pot monta la mașinile pe benzină cu carburator, turbo, injecție, catalitică și Euro-6 motoare omologate.
Kituri de conversie cu instalatiile auto GPL există, de asemenea, pentru cele mai comune motoare cu injecție directă.

Diferente de putere dupa montajul instalatiilor auto GPL

Cu sistemele de injecție secvențiale moderne GPL, pierderea de putere este de aproximativ 2-5%, în general, mai mică decât puterea absorbită, de exemplu, în cazul în care aerul condiționat este pornit și cu efecte neglijabile asupra performanței.

Functonarea in continuare pe benzină, după montajul instalatiilor auto GPL

După montajul instalatiilor auto GPL, vehiculul devine Bi-combustibil, cu alte cuvinte, se poate rula fie pe gaz sau benzină. In acest fel autonomia inițială a vehiculului de fapt crește, în funcție de mărimea rezervorului de gaz instalat.

Cresterea consumului de combustibil dupa montarea instalatiilor auto GPL

Datorită proprietăților fizice si chimice ale gazului GPL în comparație cu benzina, în general, există o creștere a consumului de combustibil de 10% -12%, ceea ce va depinde și de tipul de instalatie auto GPL instalata. Acest consum crescut se datorează in general unui potențial caloric mai scazut scazut la instalatia auto GPL. Cu toate acestea, prețul mai mic al gazului GPL și impactul redus asupra mediului face ca instalatiile auto GPL sa fie mai economice (economii de aproximativ 50%) dar și o alegere eco-friendly.

Dificultatea utilizarii instalatiilor auto GPL
Instalatiile auto GPL informatii moderne cu injectie GPL sunt automate. Tot ceea ce șoferul trebuie să faca este să umple cu gaz rezervorul GPL… si sa începeapa economisirea!

Legislația privind emisiile ce trebuiesc respectate de vehiculele cu instalatii auto GPL

Prin lege, după conversia cu GPL, vehiculul trebuie să respecte aceeași legislatie aplicată la omologarea inițială de tip benzină. Sistemele moderne secvențiale GPL omologate in conformitate cu EURO 6 și sunt, prin urmare conforme cu cea mai recentă legislație UE.

Siguranta rezervoarelor GPL

Rezervoare GPL sunt extrem de sigure, aprobate și testate conform standardelor EU, acestea si sunt mai rezistente la lovituri și la foc chiar si decât rezervoarele de benzină normale montate pe autovehicule. Toate rezervoarele de GPL montate pe instalatiile auto GPL în România sunt conforme cu ECE ONU 67 R-01, regulament, care prevede, de exemplu, ca fiecare rezervor să fie testat la o presiune de 30 bari, de aproape trei ori mai mare decât presiunea normală de funcționare.
Rezervoarele folosite la instalatiile auto GPL sunt construite din oțel gros de înaltă rezistență, tratate termic pentru deforma în cazul loviturilor fără fisuri și testate în timpul omologării la o presiune de 67,5 bari. Mai mult decât atât, în conformitate cu reglementarea UN ECE 67 R-01, multivalva montata pe rezervor are o supapă de reducere a presiunii pentru a preveni suprapresiunea și o supapă de căldură pentru a elibera gazul într-o situație de căldură excesivă. Așa cum a rezultat dupa mai multe „teste de foc de tabara” (teste care simulează masina de capturare de foc din cauze externe), rezultatul acestor tehnologii este un produs extrem de sigur.